Bursa'nın hangi türküleri meşhur?

Bursa'nın hangi türküleri meşhur? Bursa'nın hangi türküleri meşhur?, Cici Papucum Cici türküsünü dinlemek için tıklayınız. Şimşir Pınarın Üstüyem türküsünü dinlemek için tıklayınız. Meşeli Dağlar Meşeli türküsünü dinlemek için tıklayınız. Aşalım dağlar aşalım türküsünü dinlemek için tıklayınız. Daha fazla öğe...

Bursa'nın hangi türküleri meşhur?


  • Cici Papucum Cici türküsünü dinlemek için tıklayınız.
  • Şimşir Pınarın Üstüyem türküsünü dinlemek için tıklayınız.
  • Meşeli Dağlar Meşeli türküsünü dinlemek için tıklayınız.
  • Aşalım dağlar aşalım türküsünü dinlemek için tıklayınız.


En çok dinlenen türküler nelerdir?

Bunların dışında tef, zil, kaşık, divan sazı, bağlama, cura, zurna, düdük, klarnet, akordeon, tulum, dilli ve dilsiz kaval gibi sazlarda Bursa Halk Müziği içindeki yerlerini almışlardır.

Bursa'nın yöresel müzikleri ve müzik aletleri nelerdir?

Selçuklular dönemine kadar uzanan ve geleneksel olarak günümüzde faaliyet yürüten; Bursa Dostlar Gezeği, Yeşil Bursa Sevgi Gezeği, Yeşil Bursa Dostlar Gezeği, Tahtakale Gezeği, İpekyolu Gezeği, Nalbantoğlu Gezeği isimli gezek toplulukları tarafından temsil edilmektedir.

Bursa yöresel müziklerinin nelerdir?

Bursa'nın Ufak Tefek Taşları

Bu türküde Bursa sokaklarının meşhur ufak tefek taşları geçmekle beraber, Meşeli Oyunu Mudurnu ve Göynük havalisine mahsus bir oyun havasıdır. Bundan dolayı yukarıdaki türkünün daha ziyade o havaliye ait bir halk türküsü olduğu rivayet edilmektedir.


Bursa'nın Ufak Tefek Taşları Türkü mü?

Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.


Güzel türküler nelerdir?

Bursa ilinin şehir ve köylerinde şu oyunlarla karşılaşabiliriz: Güvende, Sekme, Çiftetelli, Köroğlu, Artvin Horonları, Rumeli Horaları. Güvende ile Sekme, Bursa için pek eski görünüyorlar. Orada doğup görenek kaldıkları düşünülebilir.

Anonim türküler nelerdir?

Bursa ili Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Bursa'nın en ünlü yemeği nedir?

Marmara Bölgesi'nde yer alan Bursa, Türkiye'nin en kalabalık 4. şehridir. Turizmin canlanmasına büyük bir katkı sağlayan Bursa, yöresel ile ön plana çıkar. Osmanlı'nın ilk başkenti olan bu şehir, Uludağ'da bulunan kayak merkezi ile ünlüdür. Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir.

Bursa'nın yöresel oyunu nedir?

Bursa'nın Ufak Tefek Taşları

Bu türküde Bursa sokaklarının meşhur ufak tefek taşları geçmekle beraber, Meşeli Oyunu Mudurnu ve Göynük havalisine mahsus bir oyun havasıdır. Bundan dolayı yukarıdaki türkünün daha ziyade o havaliye ait bir halk türküsü olduğu rivayet edilmektedir.



Bursa'nın önemli günleri nelerdir?

Çaydereli Osman'ın Ula'da yer alan tüm düğünlere gitmesinin sebebi düğünlerde o yörenin kızı olan Balalardan Gülayşe'yi görmektir. Köylüler de tabi bu durumu merak eder kendisi sürekli düğünlere gelir ama normalde bu yöreden biri değildir. Bir gün kendisine bu soru sorulduğunda ise işte cevabı bu türkü olur.

Bursa hangi yöreye ait?

Müzeyyen Senar - Bursa'nın Ufak Tefek Taşları (Official Audio) - YouTube.